Het moet niet gekker worden

Het is gelukt Onyx en ik  zitten in de Freestyle selectie en mogen  Nederland op het Europees Kampioenschap Dog Dance  vertegenwoordigen.      Een moment twijfelde ik of ik ons wel zou opgeven voor de selectie voor dit EK,  ‘zijn wij wel goed genoeg’ ging door mijn hoofd.  Vervolgens dacht ik terug aan mijn verlangen van vorig jaar toen de chemo’s net waren afgelopen en ik de training met mijn honden weer probeerde op te pakken.  Het werd mijn motor, mijn motivator, het hele afgelopen jaar heb ik hard gewerkt aan mijn herstel en trainen van mijn honden.  Leer ik omgaan met rest beperkingen van de behandeling.   De Freestyle sport heeft er toe bijgedragen dat ik nu ben waar ik ben omdat ik mij als doel had gesteld mij met Onyx te kwalificeren voor dit EK.    ‘Het moet niet gekker worden’ dat ik dan  twijfel had of ik ons wel zou opgeven voor dit EK!  Het is juist een mijlpaal waarmee ik een persoonlijk statement maak       I AM BACK  

 

Niet goed genoeg zijn

Het is toch een rare bevlieging van het brein om mij wijs te maken dat we niet goed genoeg zijn. Op basis waarvan wordt die conclusie getrokken?    De gedachten komen uit mijn  ego-brein en die probeert mij op een bepaalde manier te  beschermen.   Gelukkig ben ik mij bewust van deze ego brein gedachten en  kan ik het  relativeren en vanuit mijn gevoel benaderen.  Wanneer ik dat doe dan ben ik al een stuk liever voor mezelf😉  Maar het is toch even shocking dat ik mij  pijnlijk bewust wordt dat iets wat ik mij vorig jaar als doel en uitdaging heb gesteld, en naar heb geleefd. Op het moment dat het waarheid begint te worden, zomaar door mijn ego kan worden afgeketst.  Die zag ik even niet aan komen,  Gelukkig heb ik hem op tijd getackeld.

Ik weet dat het gemis van Floris en hem loslaten hier deels mee te maken heeft.  Op dit soort momenten voelt het nog zo bekent om met hem aan een start te staan, het blijft nog steeds een beetje afscheid nemen.

 Het is nu vooral zorgen dat ik Onyx niet tekort doe, Onyx is een heel ander hondje.  Voor nu is de focus op Onyx, met hem trainen en zoeken naar de manier waarop ik hem kan geven wat hij nodig heeft.  En dan gaan we gewoon tijdens het EK in mijn eigen dorp notab ,elopen jaar.  Ik sta er weer dat had ook heel anders kunnen lopen…..