Mijn Kambo ervaring

Het groene kikkertje uit de amazone kwam op mijn pad toen ik mij aangetrokken voelde tot Ayahuasca ceremonie. Ayahuasca heeft ook een reinigend werking en ik was benieuwd of het consequenties kon hebben dat mijn lijf 6 chemo’s heeft doorstaan.  Op mijn tocht naar informatie werd ik getipt over Kambo ik kende het niet. Kambo heeft een sterk reinigende en ontgiftende werking. Het grote verschil is dat Kambo tijdens een ceeremonie als het wordt verwijderd van de huid gelijk afneemt. Ayahuaska is thee welke je in neemt éénmaal opgedronken is er geen weg terug.  Om drama te voorkomen koos ik ervoor om te starten met Kambo.   Kambo is het gif van de groene Boom kikker de Phyllomedusa Bicolor-kikker uit de jungle van de amazone.

Super spannend en ook wel een beetje eng

Ik verdiepte mij in Kambo en wat je op internet vindt wordt je niet echt blij van.  Wel had ik van mijn informant een contact door gekregen van iemand die het 1 op 1 doet en alles nauwlettend in de gaten houd en begeleid, en ook verteld wat er gebeurd in je lijf. Iemand die de Kambo heel rustig aanbrengt en opbouwt en inspeelt op de reacties van het lijf.

Zo besloot ik sessie 1 aan te gaan, ik maakt een afspraak bij iemand die ik niet kende maar wel iemand die mij in elk geval goed verteld wat er gebeurd dat vond ik een fijne en geruststellende gedachte.

S’middags om 14 uur was de afspraak. De avond ervoor had ik een lichte maaltijd gegeten  en verder op de dag zelf geen eten meer.

 Na het voorstellen hoorde ik al snel de volgende woorden ‘Ik doe Kambo zonder al de drama’ oke dacht ik dat is fijn we zullen het zien.  Kom maar op. Min intentie was dat mijn lijf van alle gifstoffen mocht worden ontdaan welke ik in mijn leven heb opgebouwd.

De start was dat ik anderhalve liter water in korte tijd mocht drinken, dit om zo afvalstoffen straks beter af te kunnen voeren en in het geval er gebraakt wordt dit niet uit je tenen vandaan hoeft te komen.

Ik dacht dat dit best een klus zou worden maar doordat ik geen eten en weinig vocht had gehad ging dit mij beter af dan gedacht.

En zo was de volgende stap, er werden  4 gaatjes met een heet stokje in de huid van mijn bovenarm gebrand. Beetje geniepig gevoel dat wel, maar het trok snel weer weg. En vervolgens werd dotje 1 van de Kambo aangebracht.

Ik voelde het warm worden op mijn arm, een kort moment later voelde ik een golf van warmte mijn hoofd in trekken en kreeg ik een heel heet hoofd. Vervolgens voelde ik op  diverse plekken een ijskoud gevoel.

Het begon met mijn bovenlip en puntje van de neus die enorm koud werden.  Hey daar zit neuropathie in door de chemo dacht ik nog! Hmm bijzonder.  Vervolgens werden mijn voeten, onderbenen en knieen  ijskoud, mijn handen werden blauw van kleur en ijskoud. Heel frappant dit zijn de gebieden waar nog steeds neuropathie in zit. Er werd gewerkt aan de doorbloeding in deze gebieden volgens mijn begeleider.  Mijn billen en achterkant van mijn boven benen werden enorm heet. In mijn onderbuik voelde ik een koude plek, en even later ook op een bepaalde plek in mijn long…jemig daar zat de tumor!  Ik was erg verrast om deze sensaties te kunnen waarnemen en voelen.  Mijn hoofd was heel de tijd behoorlijk heet en voelde enigszins opgeblazen.  In totaal werden er 4 dots  Kambo gezet en tussentijds nog eens bewaterd. Tegen het einde  begonnen mijn boven benen inwendig enorm te trillen, zo ook trillende sensaties in mijn bovenarmen en schouders en kaken.  Het voelde als enorm spierspanning maar als ik de benen aanraakte waren ze nog gewoon soepel.  Tegelijkertijd werd ik ook koud min of meer over het gehele lijf.  Deze fysieke prikkels was een vorm van spanning die het lijf verliet werd verteld.  De sensaties ebden weg en dat was het einde van Kambo sessie 1.

Inderdaad niks geen drama!  Niks overgeven

Ik vond het heel bijzonder dat de Kambo duidelijk van zich liet horen in de gebieden waar door de Chemo’s nog wat rest schade is

New en reborn

Ik besloot na deze ervaring dat ik door wilde gaan voor de cyclus van 3 Kambo’s binnen 28 dagen zodat alle cellen in mijn lijf dan een reset zouden ondergaan.

Twee weken later werd de 2 e Kambo sessie ingepland.

 

Ervaringen na de eerste Kambo sessie.

De eerste dag enorm moe maar ook intens ontspannen veel gapen, lichtjes zuurbranden, pijnlijk schouder (dat zat van te voren enigszins vast)  Enorm ontspannen kaken.

Snachts had ik een enge droom waarover weet ik niet meer, maar het was anders dan anders.

De volgende dag produceerde ik ietwat meer stevige uitvloeing uit mijn neus alsof er nog iets uit mijn hoofd werd verwijderd.  Urine was 3 dagen lang behoorlijk gekleurd en sterk geurend.

Na 2-3 dagen nam mijn energie toe en werd ik verdacht helder in mijn hoofd. 

Voor ik starte aan de kambo was ik al geruime tijd moe en kwam alles mij maar moeilijk uit de handen. En nu als ik 5 dingen moest doen was het hup hup hup en klaar was de klus, veel betere focus en concentratie! Hmm dat was lekker.  Ook relativeren en het in toom houden van onzinnige gedachten verliep veel gemakkelijker. Ik ben heel goed in spookrijden in mijn hoofd  soort van ego wat dan even op hol slaat haha😉

Als dat gebeurt is het heel fijn dat je het je bewust bent dat het gebeurd, zodat je aan de teugel kan trekken en er een andere wending aan kan geven.  Onbewuste spookgedachtes zijn pas echt eng want die geloof je namelijk zelf.

Dat is ook waarom ik afgelopen jaren sinds ik ziek ben geweest zoveel transformatie evenementen en cursus doe. Om mijn bewustzijn te verruimen. Hierdoor krijg ik inzichten en kan ik oude zelfvernietigende patronen (die mij opnieuw ziek kunnen maken) door breken. Niet altijd even eenvoudig en soms ben ik daar ook nog heel onhandig in, maar ik maak stapjes de goede kant op. En ik ben heel dankbaar voor  de resultaten het maakt mijn leven een stuk aangenamer.

Dit pad van avonturen en ontdekken vindt ik fijn en ik wil steeds meer de verdieping in vandaar mijn wens om Ayahuasca te doen, ik wil graag nog meer inzichten en oude shit naar boven halen om het te  voelen en tehelen maar ook op een dieper nivo ‘weten’ wat mijn missie hier op aarde is. Waardoor ik geen tijd verdoe en mij kan focussen en keuzes maak die ik leuk vindt en passen bij mijn pad.