In VERBINDING zijn wat is dat eigenlijk?

Na Floris zijn overlijden was voor mij heel duidelijk dat het bijzondere aan ons,  onze VERBINDING was.

Op social media werd dit met de volgende opmerkingen bevestigd:  ‘Een legende…’,  ‘een afsluiting van een era’, ‘een icoon’   zo maar even wat uitspraken  van anderen die voorbij kwamen als reactie op Floris zijn overlijden.

Zodoende begon ik te mijmeren en werd ik mij bewust dat heel mijn training en omgang met mijn honden gebaseerd is om de omstandigheden te creëren, waarbij die verbinding optimaal kan worden aan gegaan.   Het houdt het midden tussen een methode en een lifestyle

Wat mij bijvoorbeeld overviel toen Floris overleden was, was dat ik een enorme leegte ervaarde, ik voelde mij EENZAAM en dat terwijl er nog 3 andere honden in huis rondliepen.  Een paar dagen later besefte ik mij dat dit kwam omdat onze verbinding was verbroken. Het was leeg en hol in huis. Ook al zagen we elkaar niet, we wisten en voelden dat de ander aanwezig was.

Een emotionele verbinding kan je niet zien, maar je kan hem wel voelen. Sterker nog ook een ander kan het waarnemen als jij enorm met jouw hond in verbinding bent!

Ik noem dat Magie!

Mijn missie is dan ook om anderen te helpen en te leren met hun hond te verbinden en omstandigheden creëren zodat hun hond ook met hun kan en wil verbinden.  Verbinding komt namelijk van twee kanten, het is twee richtings verkeer. Zodra dat veranderd  -bijvoorbeeld omdat je iets van je hond probeert af te dwingen, of op te dringen, dus eigenlijk jou zin wilt doorzetten omdat je dat toevallig zo hebt bedacht of aangeleerd hebt gekregen,  terwijl je hond er niet aan toe is- dan kan ik je garanderen dat je verbinding direct is verbroken.  De verbinding weer ‘Aan’ krijgen kan best lastig zijn.

Nog meer woorden die met verbinding in connectie staan zijn:

TOEWIJDING,  houdt in dat je tegen elkaar ‘zegt’ Hey ik ben er voor je!’   Er bestaat geen onzekerheid of jaloezie. Toewijding geeft  innerlijke rust.

VOELEN, Een verbinding ga je aan door te voelen, dus niet door te denken!    Dat is vaak goed bedoeld, veel handlers of baasjes gaan heel hard denken en zitten dan enorm in hun hoofd.  Verbinding met je hond ga je aan door te voelen.  En voelen doe je vanuit je HART, niet met je hoofd.

Ik heb in mijn leven enorm veel moeite gehad (en soms nog wel) met verbinden, domweg omdat ik het niet geleerd had of omdat het niet veilig genoeg was.

Een gebrek waar je dan tegen aan loopt is VERTROUWEN,  vertrouwen hebben in je medemens of in dit geval in je hond. Floris en ik hadden enorm veel vertrouwen in elkaar.

Verbinding houdt nog meer in,  je oordeelt en veroordeelt elkaar niet, maar neemt elkaar zoals je bent.

Regelmatig zie ik relationele worstelingen tussen eigenaar en hun hond. Om de communicatie tussen jou en je hond zo optimaal mogelijk te maken heb je kennis en trainingsvaardigheden nodig.

Ook spelen, eerlijkheid en compassie tonen een rol bij VERBINDEN, zo ook empathie.  Empathie vinden in jezelf voor de ander en het proces waarin diegene zit.

Een ding is zeker  Floris is niet voor niets in mijn leven geweest.

Hij heeft mij enorm geholpen,   Niemand maar dan ook niemand kon ons uitelkaar drijven wat wij hadden opbouwd. Dat was onze wereld.  Een wereld waarin ik de kans kreeg op mijn manier en in mijn tempo het Verbinden eigen kon maken.

Alles wat ik van en met hem heb geleerd, belandde ook in mijn lessen en cursussen.

Nu  Floris er niet meer is voel ik des te sterker dat het  tijd is dat ik dit nog duidelijker naar buiten mag brengen.  Om zo als ervaringsdeskundige andere mensen op weg te helpen die ook een diepe verbinding met hun hond willen aangaan.

Want wanneer je die verbinding met je hond aan kan gaan,  krijg je er een heel groot cadeau bij. Waneer je met je hond in verbinding staat sta je namelijk ook helemaal in verbinding met jezelf!

En dat vindt ik heel bijzonder. Het is heel bijzonder, dat dit op deze manier mogelijk is.  Iets wat normaliter een heel pijnlijk proces kan zijn is samen met je hond een proces van ontwikkelen en samen genieten van de kleine stapjes, die kleine geluksmomentjes leveren.

Elke relatie heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en die schrijf je samen.

Ben jij uit verbinding met je hond, of wil je je bestaande verbinding nieuw leven in blazen?  Boek dan bij mij een coaching sessie.

Van worsteling, strijd, onrust en frustratie  naar Magie, rust en flow  is Geluk & Happiness

Waar kies jij voor?

VERTROUW,  VOEL,  ONTVANG,  GEEF  &  VERBIND