.

.
.
Since 2020 online

Mijn online programma’s voor de mooiste samenwerking met je hond

 

Ik heb een eigen visie en methode op het gebied van communiceren met honden welke gebaseerd is op

  • wederzijds respect
  • eerlijke communicatie
  • mij kunnen verplaatsen in de hond
  • waarnemen
  • bewustzijn
  • inzichten
  • persoonlijke ontwikkeling
  • durven te voelen wat jij en je hond nodig hebben
  • vertrouwen
  • angsten los laten

 

Waar levenslessen en hondentraining samen komen

Dog spiration  is meer dan een hond oefeningen aanleren en opvoeden.  Door levenslessen welke we helaas niet op school krijgen te combineren met het trainen van je hond leid tot het volgende: Het creëeren van een kameraadschap waarmee je een diepe band en onzichtbare verbinding ontwikkelt met jezelf en met je hond!

Magie

Met theorie en vanuit je hoofd trainen kom je heel ver, maar voor mij is de combinatie hoofd en hart en ziel de meest waardevolle en  reikt veel verder dan we voor mogelijk houden.  Deze ontwikkeling staat pas in de kinderschoenen en is het begin van een nieuwe kijk op en beleving van omgang  met honden en hoe jou eigen ontwikkeling daar een rol in speelt.   Omdat we gebruik maken van vertrouwen en bewustwording mag dit best licht spiritueel genoemd worden zonder zweverig te zijn.

 

Honden zijn meest liefdevolle leermeesters

Honden zijn perfecte leermeesters, als we het maar willen en kunnen zien.  En dat is nu precies mijn missie.  Om een manier ontwikkelt waardoor een ander het kan leren zien en ervaren

Het klinkt misschien heel moeilijk, maar dat is het niet. Mijn technieken kun je op een simple manier toepassen.  Mijn visie breng ik op jou over met motivatie en compassie.

Door mij kwetsbaar op te stellen en als voorbeeld mijn spiegel met jou te delen, zal je ze bij jezelfdoor het obeserveren en omgaan met jou hond je eigen spiegel gaan herkennen en zo heb ik een snelweg gecreeert naar jou wie je werkelijk bent

 

practise what you preach

Je hoeft het niet in één dag te leren.  Maar ik weet zeker dat jij over 3 maand veel meer weet en toe kan passen dan je nu voor mogelijk houdt. En bovendien blaakt van zelfvertrouwen.

Door een goede baas voor je hond te zijn wordt je ook een beter mens, wordt je liever voor jezelf en voor anderen.  Door in verbinding te zijn met je hond kom je in verbinding met jezelf. Het maakt je gelukkiger.

 

dogspiration

is een mix in communiceren met je hond.  onderverdeeld in concrete training en hoe we met de hond als dier omgaan en communiceren.  Persoonlijke ontwikkeling en daardoor ook spirituele ontwikkeling zoals het ontwikkelen van waarneming, bewustwording, en durven gebruiken van intuitie.

Training met Hoofd en Hart in balans.

Ervaring

Cursisten

Verschillende Landen

Nederlands Kampioen Freestyle

ervaring

Mijn roadmap naar succes:

9 voudig Freestyle Kampioen

– werken met de sterke punten van ons beide

– mij niets aantrekken wat anderen doen

– eigen keuzes durven maken

– doen wat bij ONS past

– niet doorzagen over wat mijn hond moeilijk vindt

– creativiteit inzetten

– focus houden

– solide fundament

– blijven polijsten

– mee gaan met de leeftijd van je hond en jezelf:-)

Mijn concrete training is jaren lang  gepolijst, om op een hoog niveau succes te kunnen hebben heb je nu eenmaal een enorm goede fundering nodig, anders kom je veel problemen tegen welke met terug werkende kracht moeten worden gehertraind, ten eerste zonde van de tijd, ten tweede niet alles wat is aangeleerd is weer weg te poetsen.

Ik ben de problemen tegen gekomen, heb aanpasssingen gemaakt en heb daardoor uiteindelijk een systeem gecreëerd waarin over elke stap diep is nagedacht, is uitgetest en goed bevonden.

 

Ik houd van Keep it simpel.  Te vaak zie ik dat voor elk wissewasje de hond een nieuw gedrag of woord wordt aangeleert. Ik ben voorstander om te zorgen dat er in het basis fundament skills zijn aangeleerd waarmee je je uit bijna elke situatie kan redden zonder dat je hond daarvoor eerst wat nieuws moet leren.  Wanneer je hond basis vaardigheden heeft geleerd waarmee je overal en nergens uit de voeten kan komen dan is dat goud waard. Het houd in dat je hond jou begrijpt en dat jij je hond kan begeleiden en ondersteunen.

 

Waar ik personlijk mee bezig ben

Door observeren van mijn hond en door mij te verplaatsen in de hond.  Ga ik met het dier (trainen) communiceren vanuit compassie

Natuurlijk heb ik een doel/inteentie waar ik naar toe wens te gaan met mijn training. Maar dat laat ik vervolgens los om zo het proces wat daarvoor nodig is in het hier en nu te laten afspelen. Om dit te doorlopen is het nodig om in het moment te zitten. Anders gezegt te ZIJN.

Bovenstaande is mijn ideaal. Maar dat lukt mij lang niet altijd. Ik kan gedurende dit proces;

-Ongeduldig zijn , het gaat mij niet snel genoeg, ik raak gefrustreerd, zet druk op de hond of loop met gevoel van ongenoegen.

DAT zijn de momenn dat ik gespiegeld wordt door mijn hond!

 

 

Allarmbellen

Dan gaan de alarm bellen bij mij rinkelen en weet ik dat ik iets in MIJN mindset aan moet passen.  ik ben hier dolblij mee dat ik dit nu  weet en mij bewust ben van wat er in mijn brein gebeurt en wat voor geevoelens dat mij geeft.

Ik ben daardoor bij machte om dit snel te spotten en er iets aan te doen.

Nog een stap verder is dat ik naar binnen keer en opzoek ga waar dit patroon vandaan komt. Vaak zit er onderliggend trauma uit de kindertijd onder. Door dat aan te kijken en de gevoelens te voelen en te erkennen en toestaat dat het er mag zijn. Op dat moment  begint het te transformeren. Eigenlijk smelt het gewoon weg!  En beginnen er dingen te verschuiven en onstaat er ruimte. Ruimte om nieuwe en andere keuzes te maken.    Zo kan je dus oude patronen transformeren. hierdoor wordt je steeds meer jezelf en kom je lekkerder in je vel te zitten. Je wordt een vollediger  en liefde voller mens zowel naar jezelf als naar je hond als naar anderen toe

Adopt A Pet

Make a Donation

License a Pet

start nu !

Welke cursus is geschikt?

Puppy socialisatie

Een cursus voor puppys van 8 tot max 20 weken oud.  De focus ligt op weerbaarheid en zelfvertrouwen stimuleren. Begeleiden en sturen van puppy gedrag, als bijten, zindelijkheid, alleen kunnen zijn. Fysieke ontwikkeling, als balans en coördinatie.  Leren begrijpen van mensentaal.

Basis cursus

De Basis cursus is voor honden vanaf 16 weken. En is gericht op basis vaardigheden, als zit en af blijf. Volgen zonder trekken. naar plaats of mand sturen. Beheersing,  Aandacht en motivatie en zelf vertrouwen.  

dog dance level 1

Dog Dance Level 1   In gevuld met oefeningen welke handig zijn voor wie dan ook.  Gewoon om samen een band op te bouwen, maar is ook heel geschikt als basis voor welke tak van hondensport dan ook. Dus de tutu’s blijven in de kast en we gaan gewoon stoere oefeningen doen! En integreren een stukje persoonlijke ontwikkeling we gaan hoofd en hart combineren

dog dance level 2

Dog Dance Level 2   Is gevuld met oefeningen welke handig zijn voor wie dan ook.  Gewoon om samen een band op te bouwen, maar is ook heel geschikt als basis voor welke tak van hondensport dan ook of therapie of assistent honden. Dus de tutu’s blijven in de kast en we gaan gewoon stoere oefeningen doen! En integreren een stukje persoonlijke ontwikkeling. We gaan de balans zoeken tussen  hoofd en hart. Maar bovenal gaan we genieten van ons hond en van ons eigen ontwikkeling. Dog Dance levels doen we om feestjes te vieren.

Dog Dance Level 3

Dog Dance Level 3   Is gevuld met oefeningen welke handig zijn voor wie dan ook.  Gewoon om samen een band op te bouwen, maar is ook heel geschikt als basis voor welke tak van hondensport dan ook of therapie of assistent honden. Dus de tutu’s blijven in de kast en we gaan gewoon stoere oefeningen doen! En integreren een stukje persoonlijke ontwikkeling. We gaan de balans zoeken tussen  hoofd en hart. Maar bovenal gaan we genieten van ons hond en van ons eigen ontwikkeling. Dog Dance levels doen we om feestjes te vieren. En als kers op de taart zullen we in ons voordeel veranderen en zal het ook effect hebben op ons dagelijkse leven. Meer ontspanning en minder zorgen zullen eht gevolg zijn

opleiding Instructeur Dog Dance Levels

Opleiding tot Instructeur van 4 Dog Dance Levels, Inclusief leer traject keurmeester van Level testen zodat je voor je eigen club examens kan organiseren en beoordelen!  Deze combi is éénmalig!

 

Team

Our Volunteers

Onyx

Co coach en leermeester

Storm

Co coach en leeermeester

in memoriam Floris

Opper coach en leermeester