Grietje Wagenaar

Ontwikkelings mentor voor Mens & Hond

            ‘survival of the kindest’

 

Grietje

Floris en ik dansten de sterren van de hemel

Floris en ik dansten de sterren van de hemel. Even weg van alles, alle drukte in mijn hoofd, gewoon samen in het moment zijn en de hele wereld om je heen kunnen vergeten. Een enorm gelukzalig en tevreden vredig gevoel van één zijn met alles wat er in en om mij heen is.   Jaren terug had ik ook niet voor mogelijk gehouden dat dit kon. Maar ik heb het aan de lijve ervaren keer op keer op keer en wil dat nu graag over brengen op anderen.  Ik had jaren terug niet kunnen vermoeden dat dit mogelijk is en dan ook nog samen met een hond!  Ik ben mij dan ook heel bewust dat heel veel honden bezitters niet beseffen wat voor goud ze in huis hebben lopen en wat een dier voor jou kan betekenen.  De basis is elkaar volledig accepteren zoals je bent, daarin is de hond vaak beter dan de eigenaar. Ons ratio en ego is nogal eens aan het dwarsbomen en smijten blokkades op die gebasseerd zijn op oude overtuigingen of maatschappelijk gewenst gedrag.

 

 

 

 

Mijn vraag is dan wie bepaald dat? 

Door hier kennis mee te maken is het nodig al het oude te laten voor wat het is. We voeden en trainen ons honden op basis van wat we weten, wat we niet weten is ook geen optie totdat je je er bewust van wordt.  Om daar mee in aanraking te kunnen komen moet je er open voor staan.  Ik kan je vertellen dat het een prachtige reis is, Mijn visie is gebaseerd op het opbouwen van zelf vertrouwen van zowel baas als hond. Grenzen stellen en leiding nemen. Dit klinkt misschien wat zwaar maar in de praktijk is niet minder waar!  Op een prettige respectvolle manier heb ik hiervoor de tools ontwikkeld en de meest praktische oefeningen samengesteld. Trainen of beter gezegd samenwerken met je hond wordt een feestje. het maakt je een beter mens maakt het mogelijk beter contact te krijgen met je innerlijke mens, je ervaart het genot van heel veel geluksmomentjes. kortom samenwerken met een hond geeft je de kans een vollediger  en gelukkiger mens te zijn.

impressie

Freestyle dans

BLEUS BROTHERS – GIMME SOME LOVIN’

Floris Freestyle
4 e plaats Wereld Kampioenschap 2018

RONAN HARDIMAN – CAPONE

Floris – Freestyle
11 plek WK 2019 op 13 jarige leeftijd

ZORRO MEDLEY

Floris – Freestyle
Nederlands Kampioenschap Freestyle 2016

MICHAEL JACKSON – THIS IS IT

Floris  Freestyle    Freedom routine
Crufts International freestyle

HORSE DANCE SHOW – KOOTWIJK

Floris de Hond en Eabele het Friese paard
Grietje Wagenaar en Esther Liano

BOND & SAFRI DUO – MEDLEY

Floris – Freestyle
CRUFTS 2011 International Freestyle

THRILLER – FREESTYLE

Onyx
WK 2019

NANCY SINTRA -BOOTS

Onyx
1e routine, 1 e plaats Engeland

BARRY MANILOW – DANCING FOOL

Floris – Freestyle
Winnershow 2009

TITANIC

Mambo Papilon
WCFO WK 2009

ENYA  DRESSUUR

Floris  Heelwork to Music
NK 2017  2e plaats overall

Blues Brothers - Peter gunn theme

Floris Heelwork to Music
7e plek WK 2018

Services

Wat wij doen

Online academie

 • Puppy School
 • Basis School
 • Dog Dance Level 1
 • Dog Dance Level 2
 • Dog Dance Level 3
 • Dog Dance Level 4
 • Routine maken
 • Instructeur Dog Dance Levels
 • Keurmeester Dog Dance Levels

Vanaf Dog Dance Level 1 en 2 voegen we op  logische wijze persoonlijke ontwikkeling en groei aan de cursus toe. Bewustzijn, doelen stelen, wat wil ik, wat wil mijn hond, welke rol speelt jou interne criticus, wat voor effect heeft jou frequentie op dit geheel en hoe kan je hier sturing aan geven? Prachtige inzichten en blijvende veranderingen zullen het gevolg zijn.  Op weg naar een gelukkig leven met je hond als leermeester.

Liefdevoller en zonder oordeel kunnen we het niet maken

Mentor - Coaching

 • Persoonlijk traject

Als mentor geef ik jou de handvaten  kennis en inzicht hoe je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, met je hond (of mijn hond) als leermeester. Ik zal je inspireren en motiveren door mijn  practise what you preach aanpak. Doel is meer te ZIJN wie je werkelijk bent en daardoor een gelukkiger mens te worden.  Ja dat houd in dat je beperkende gedachten of patronen mag doorbreken en los mag laten, maar hey samen met je hond die je niet veroordeelt en lief heeft is dat een stuk gemakkelijker. En echt als je het gedaan hebt voel je opluchting en is er ruimte …..

 

 

Hondenschool

 • Puppy Socialisatie 
 • Basis cursus
 • Sport en Spel
 • Dog Dance
 • Heelwork
 • Hoopers

Filmdog Academy

 • Casting
 • Training

Op professionele wijze worden honden getraind en begeleid voor de gewenste job